Afbeelding 4

Nieuws

Minister Bussemaker: Metselen is écht een vak!

Velp, 16 april 2014

Wieger van den Broek(15) uit Barneveld is winnaar geworden van de 62e finale van het NK Metselen. De winnaar ontving uit handen van burgemeester Han Noten van Dalfsen de Zilveren Troffel. Landelijk winnaar van het 12e NK Voegen werd Sil ten Brinke uit Varsseveld.  Hij ontving de Zilveren Voegspijker. Minister Bussemaker, sprekend uit eigen ervaring, noemde metselen écht vakwerk. Zij verklaarde zich verheugd over de deelname van een vrouwelijke deelnemer, voor het eerst in de historie van het kampioenschap.

Kanjers
De prijzen werden uitgereikt door Han Noten, oud-senator en thans burgemeester
van de gemeente Dalfsen waar het kampioenschap plaatsvond. Als zoon van een
baksteenfabrikant verklaarde Han Noten als geen ander het belang in te zien van
goed vakmanschap. Hij roemde het aanwezige metsel- en voegtalent en noemde de
deelnemers regelrechte vakkanjers. Minister van OCW Jet Bussemaker richtte zich via een videoboodschap rechtstreeks tot de 18 finalisten en het aanwezige publiek. "Goed vakmanschap is zichtbaar voor de hele samenleving", aldus de minister. 
   
Bekijk hier de videoboodschap van minister Bussemaker

Winnaars
De winnaar bij het metselen Wieger van den Broek, is leerling van het Van Lodenstein College in Hoevelaken. De tweede prijs in de categorie metselen ging naar Luuk Bouw (16) uit Erp. Hij is leerling van het Commanderij College in Gemert. De derde prijs in de categorie metselen was voor Rens de Kreij (16) uit Zwijndrecht. Hij is leerling van het Wartburg College in Rotterdam.

De winnaar bij het voegen, Sil ten Brinke is in dienst bij Takkenkamp Gevelrenovatie BV uit Zelhem. De tweede prijs in de categorie voegen ging naar Nick Truyen uit  Vriezenveen. Hij werkt bij Voegersbedrijf Jans Wildvank bv uit Vriezenveen. De derde prijs voegen was voor Jordy Jansen uit Almere. Hij werkt bij Marc Bohle  Gevelwerken BV uit Amsterdam.

Winnaars NK Metselen en Voegen 2014

Winnaars 62e NK Metselen & Voegen, v.l.n.r. Wieger van den Broek en Sil ten BrinkeLees hier het hele bericht

Ga voor de foto's van de prijsuitreiking naar de pagina foto's